Това съобщиха от ОД на МВР

Жена е намерена убита в плевенското село Божурица. Това съобщиха от ОД на МВР-Плевен. Във връзка със случая има седем задържани, съобщи заместник-окръжният прокурор на Плевен Николай Пачевски, цитиран от БТА.

Задържаха 82-годишен мъж за убийството на съпругата му

Сигнал за сбиване в частен дом в селото е постъпил в 3:20 ч. в нощта срещу сряда. Незабавно на адреса са изпратени полицейски служители. Намерена е убита 49-годишна жена, а други трима души - на възраст 17, 25 и 45 години, са били ранени. Младежът и двамата мъже са транспортирани в Центъра за спешна медицинска помощ в Плевен.

„Влезнаха с ножове и нападнаха. Тя се опита да спаси брат ми, а я наръгаха с нож в сърцето”, разказва дъщерята на убитата Десислава.

Търсили са конкретен човек, но напрежението ескалирало, потвърждават и разследващите.

„В резултат на нападението е убита жена. Деецът се е опитал да убие сина й. Това е била целта – да бъде наказан”, уточни, зам.-окръжният прокурор на Плевен Николай Пачевски.

По всяка вероятност спорът е бил заради жена, твърдят роднини, които са били в съседство, докато е траело нападението.

И седемте задържани нападатели са от фамилия, която се е пренесла наскоро в село Божурица. От тогава местните хора имали проблеми с тях.

„Искаме справедливост. Не, да лежат 10-20 години и после пак да излязат и направят беля. Всички се оплакват от тях и искат да се подписват. С кмета говориха и да се изселят от това село”, споделят местните.

Предстои повдигане на обвинение на преките участници в убийството и нанасянето на средни телесни повреди. От началото на годината, само за един месец, в плевенско са станали четири убийства – двойно повече спрямо същия период на миналата година.

Убийство или инцидент - какви са версиите за смъртта на момиче край Гоце Делчев

За изясняване на обстоятелствата около убийството работят служители от районното управление в Долна Митрополия и криминалисти от ОД на МВР-Плевен. Сезирана е Окръжната прокуратура в Плевен.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.