Това обяви Кирил Петков на днешното заседание

Днес Министерският съвет обсъжда въпроса дали общините, които не могат да си плащат сметките, са с прозрачни бюджети. 

„Днешното заседание ще се раздели на редовно и оперативно. На второто е много важно да обсъдим високите цени на тока и газа и бюджета на общините. Трябва да сме сигурни, че работят прозрачно. От една страна се казва, че няма средства за важни и критични неща като училища и детски градини, от друга - виждаме, че има непрозрачен начин на харчене на пари”, каза премиерът преди началото на заседанието.

Ще разследват отстраненото ръководство на „Булгаргаз" (ОБЗОР)

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков ще представи доклад за напредъка в разследването за „Булгаргаз”, допълни Петков.

 

 

„Това, което видяхме, е, че в „Булгаргаз” има сериозни допуснати нарушения, за да имаме тези високи цени на газа”, каза премиерът. Според него оттук нататък трябва да сме сигурни, че всеки, който е направил грешки, ще си носи последствията. Петков заяви, че никой не може да взема решения, които накрая българският потребител да плаща, защото не са били правилни.

Премиерът съобщи още, че на днешното заседание ще бъдат обсъдени с министъра на външните работи точните политики на България във връзка с френското председателство на Съвета на ЕС. Министърът на отбраната ще представи последни новини по темата НАТО-Русия, допълни Петков. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.