Това написа миналогодишната вицешампионка на „Ролан Гарос" Анастасия Павлюченкова в социалните мрежи

Тенисистката Анастасия Павлюченкова направи едно от най-силните изявления от всички руски мъже и жени спортисти, които се обявиха против инвазията на Москва в Украйна, казвайки, че „лични амбиции или политически мотиви не могат да оправдаят насилието“, предаде БГНЕС. 

Това е смел коментар от миналогодишната вицешампионка на „Ролан Гарос", тъй като изглежда, че пряко критикува решението на президента на Русия Владимир Путин да нападне Украйна. Военните действия в съседната на Русия страна се намират в ден пети, като според Обединените нации над 100 000 цивилни до момента са загубили живота си в конфликта, включително седем деца, а над 300 души са ранени.

УЕФА изхвърля Спартак Москва от Лига Европа заради инвазията в Украйна

„Играя тенис откакто съм дете. Представлявам Русия през целия си живот. Това е моят дом и моята страна. Но сега съм обзета от пълен страх, както и моите приятели и семейство. Но не се страхувам да изразя ясно позицията си. Аз съм против войната и насилието. Лични амбиции или полически мотиви не могат да оправдаят насилието. Това отнема от бъдещето не само от нас, но и от нашите деца. Объркана съм и не знам как да помогна в ситуацията. Аз съм просто спортистка, която играе тенис. Не съм политик, не съм публична фигура, нямам никакъв опит в това. Мога само публично да изразя несъгласието си с взетите решения и да говоря открито за тях. Спрете насилието, спрете войната“, написа тя в социалните мрежи. 

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Редактор: