Андрей Бъчваров призна, че усеща недоумение и чувство на безпомощност

Андрей Бъчваров е български бизнесмен, който успя да евакуира от Украйна служителите си, както и техните семейства. Той разказа, че бизнесът му е свързан както с високи технологии,  така и в бесарабски българи.

„Автобуси пристигнаха от Одеса и Киев. За съжаление, за Харков нищо не успяхме да направим”, каза той в студиото на „Здравей, България”.

ЕВАКУАЦИЯ С ВЛАК: Хора от Киев напускат града

Бъчваров имал роднини и в Русия, и в Украйна, и му било много трудно да ги помирява.

„Много IT компании имат филиали в Украйна. Министър Даниел Лорер направи списък на IT специалистите и техните семейства там. Те нямат финансови проблеми и ще могат сами да обезпечат пребиваването си в България, защото могат без затруднения да работят и тук. По-големият проблем е с бесарабските българи. Те идват без пари в джоба си”, обясни бизнесменът.

Бъчваров призова да спре негативното говорене по темата, защото Путин трябва да си ходи, по думите му, но Русия не е Путин. Той призна, че усеща недоумение и чувство на безпомощност.

Целия разговор вижте във видеото. 

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.