Близо 70 души са били ранени

Рано тази сутрин автомобил се вряза в група от близо 200 души, които подготвяли местен карнавал в Белгия. Загинаха шестима. Десет души са тежко ранени, с опасност за живота. Общият брой на пострадалите е близо 70. 

Снимка: БГНЕС

Полицията задържа двама мъже, които били в колата. Те са местни, без досиета. Ще им бъдат повдигнати обвинения в убийство. Засега няма данни да са действали умишлено, но тази версия не се изключва.

Това е станало в малко селище, източно от град Монс, в ранните часове на деня. Двама младежи са били в колата. Те са задържани. Автомобилът се е движел с голяма скорост и нямало следи от спирачен път.

Засега няма основание трагедията в Белгия да се смята за терористичен акт. Това обяви кметът на градчето, в което стана кървавата катастрофа. "На пътя е имало между 150 и 200 души. Колата е дошла откъм гърба им. След удара е продължила няколкостотин метра. Двамата арестувани са сравнително млади - родени 88-ма и 90-та година. От града са. Разследват действията им", заяви кметът.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.