Това отчете премиерът Кирил Петков на снощния коалиционен съвет

Коалицията се събра на среднощен съвет. На него са обсъдени срещите на  Кирил Петков с премиерите на Румъния, Северна Македония и Черна гора. Той е отчел подобрен диалог между София и Скопие във връзка с присъединяването на западната ни съседка към Евросъюза.  На този етап обаче не можело да се говори за ускоряване на процедурата за членство и падането на ветото, което България наложи, обясниха от кабинета. В следващите дни очакваме у нас да дойде европейския комисар по разширяването.

Петков: Ще има великденски надбавки за най-нуждаещите се

Темата за Северна Македония беше коментирана и в парламента.

„Позицията няма промяна от това, което сме заявявали към момента, а именно, че двете държави работят съвместно. Това е факт и реално желание за постигане резултати от двете страни, така че да се изчистват натрупани напрежения и конфликтни точки”, каза началникът на кабинета „Петков” Лена Бориславова.

Нинова: Колекторските фирми вече няма да могат да начисляват такси и комисионни

Според съпредседателя на ПГ на "Демократична България" Христо Иванов никакви срокове не са поставени и не могат да бъдат поставяни на България.

От „Възраждане” са категорично против ако няма реален напредък по темата.

„Не може без Македония да се е реформирала, ей така да влезе в ЕС”, каза Ангел Георгиев.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Калина Петкова