Коментар на Цветанка Андреева и Татяна Буруджиева

Това посещение на председателя на ЕК у нас Урсула фон дер Лайен е изключително важно. Това мнение изрази в ефира на „Твоят ден” политологът Цветанка Андреева.

Фон дер Лайен: ЕК дава зелена светлина на Плана за възстановяване на България

„Помним посещението на Остин Лойд, което имаше за цел да препотвърди членството на България в НАТО. Сега това посещение не е толкова в контекста на вътрешните ни проблеми, а е важно, за да се препотвърди членството ни в ЕС и от гледна точка на бюджет”, обясни тя.

Политологът Татяна Буруджиева добави, че българското общество е в очакване нещо позитивно и добро да се случи с Плана за възстановяване.

„Дадените обещания ще просветлят погледа на хората и бизнеса у нас. Но основното е, както каза и председателят на ЕК, че това е началото на дълъг път и много работа. В папката, която беше дадена на премиера Кирил Петков вертоятно се съдържа и всичко онова, което България тепърва трябва да направи. Как ще се случи това зависи от правителството. Всички погледи ще бъдат вперени към управляващите”, каза още тя.

 

 

Повече вижте във видеата.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: