Тази година е под мотото „Горди да бъдем“ и ще се проведе на 18 юни

15 години "София Прайд". Тази година цветното и провокативно събитие в подкрепа на хората с различна от стандартната сексуална ориентация ще се проведе на 18 юни под мотото „Горди да бъдем“. В "Социална мрежа" темата коментират артистът Мила Роберт и Симеон Василев – председател на фондация „Глас“.

За Роберт това ще бъде четвърто участие на парада. Тя споделя, че с удоволствие би пяла на "София Прайд" до края на живота си. "За мен е изключително странно да не се приемаме на базата на външни белези. Трябва да се обичаме, каквито сме", смята тя. 

"Миналата година парадът се превърна в белег на развитието на една държава, символ на цивилизационния избор, който правиш - да живееш в едно приемащо общество", коментира Василев. По думите му хората се страхуват, че в променящия се свят няма да намерят място за себе си и не искат да бъдат изключени. Именно затова не приемат различното.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Цветина Петкова