Коментар на Илия Налбантов, ген. Атанас Запрянов и проф. Румен Kънчев

„Кой е Владимир Путин в края на краищата? Като персона, като човек, израсъл от дълбините на една законспирирана полукриминална служба, оперираща извън законите на чужди държави? Заради действията му – в момента никой не му вярва. Той обърна дневния ред ан света, но този дневен ред ще сложи край на зависимостта на световната общественост от тоталитарните идеологии, които оперират в Съвета за сигурност на ООН”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” експертът по сигурност и отбрана Илия Налбантов.

От своя страна проф. Румен Kънчев, който е експерт по международна сигурност и геополитика, обясни и защо Русия излъчи симулация на нападение срещу цели в Европа с последния си модел тежка междуконтинентална ракета. „Тази ракета задесйтва всички възможни сензори на ПВО отбраната на противниковата страна още на 10-ата секунда и така тя има време да реагира на заплахата”, посочи той.

„Това са заплахи, които са далеч от истината. Тъй като НАТО говори за мир, а не за война и не демонстрира своите възможности – се дава простор на руските пропагандатори”, подчерта от своя страна ген. Атанас Запрянов, бивш зам.-министър на отбраната.

Целия разговор гледайте във видеата.

 

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.