Те настояват за спешен ремонт на моста, който свързва Покровник с Благоевград

Блокада на АМ “Струма” заради протест на жители на благоевградско село. Те настояват за спешен ремонт на моста, който свързва Покровник с Благоевград. Основите на съоръжението подадоха заради придошлите води на река Струма през декември миналата година. Оттогава ремонт не е започнал. 

СДВР към СО: Проверете заявените събития в София, вече няма кой да произвежда жълти павета

 В момента заради затворения мост неудобствата за хората от Покровник са огромни. Жителите на селото споделят, че са принудени да изминават двойно разстояние, заради това - разходите им са се увеличили. 

Според тях, няма воля от властта проблемът да се реши и мостът да се възстанови.  Областният управител Валери Сарандев обясни, че в момента вървят необходимите процедури. Мостът първо ще трябва да бъде съборен, а след това наново изграден.

Хотелиери и ресторантьори се включват в протеста на работодателите

“Изготвяме проекта, той е одобрен от Министерството на регионалното развитие, очаква се публикуването и обявяването на победителите в цялата процедура”, каза Валери Сарандев, областен управител на Благоевград. 

“Много ми се иска държавата да помисли за това да върне министерството на бедствията и авариите или агенции или каквото и да е, за да може в такива случаи да се реагира бързо, своевременно с държавни пари”, смята кметът на Благоевград Илко Стоянов. 

Превозвачите отмениха планирания за неделя протест

Срокът за изграждане на моста е 390 дни. Кога ще започне реалното строителство обаче зависи и от това дали процедурите преди това ще бъдат обжалвани. А хората се заканиха за нови протести.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.