Дейността се осъществявала в България и Гърция

Седем мъже са задържани в България и Чехия за телефонни измами у нас и в Гърция. Операцията е проведена вчера от служители на Главната дирекция „Национална полиция“, ОДМВР-Русе и Благоевград, Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Русе, под надзора на Районната прокуратура в Русе.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

В хода на операцията на територията на Чехия са извършени претърсвания и изземвания в четири помещения на хостел в с. Ровен (на около 100 км от Прага) и на два автомобила, ползвани от трима български граждани – на 31, 32,37 г., където са открити множество СИМ карти, телефони, пари и вещи, съотносими с извършваната престъпна дейност. Извършени са арести на тримата заподозрени.

След акцията в Сливен: Шестима с обвинение за пране на пари (СНИМКИ)

Успоредно с това на територията на гр. Ветово, Русенско, са задържани трима мъже – на 61, 26 и 23 години. Претърсени са три адреса и пет автомобила.

Според събраните до момента данни шестимата задържани са съпричастни към извършени телефонни измами, основно на територията на град Русе и в съседна Гърция. Малко по-късно на ГКПП „Кулата-Промахон”, е задържан и 25-годишен мъж, участвал в схемата като куриер. В него са открити вещи и пари, съотносими към извършваната престъпна дейност на територията на Гърция.

Работата по случая продължава под надзора на РП - Русе.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.