Тя ще трябва да му изплати 15 милиона долара за оклеветяване

Съдебното жури по делото на Джони Деп срещу бившата му съпруга Амбър Хърд постанови, че тя трябва да му плати 15 милиона долара за оклеветяване.  Заседателите решиха, че Хърд е оклеветила бившия си съпруг Джони Деп, след широко отразен  шестседмичен процес, който включваше категорични и нагледни доказателства и показания, описващи влошените отношения на бившата холивудска двойка.

Деп, 58-годишната звезда от "Карибски пирати", съдеше Хърд за 50 милиона долара, като твърдеше, че тя е разрушила репутацията му като го е нарекла пред вестник "публична личност, представител на домашното насилие". 36-годишната Хърд заведе насрещен иск за 100 милиона долара, заявявайки, че Деп е упражнил насилие срещу нея, А неговият адвокат нарече обвиненията й „измама“. Деп отрече да е удрял Хърд или която и да е жена и каза, че тя е тази, която е упражнявала насилие по време на връзката им.

Амбър Хърд призна в съда, че е лъгала под клетва

Деп и Хърд се запознаха през 2011 година по време на снимките на "The Rum Diary" и се ожениха през февруари 2015 година. Разводът им беше финализиран около две години по-късно.

В центъра на съдебния случай е публикация от декември 2018 г. на Хърд във вестник "Washington Post", в която тя говори за домашното насилие. В статията не се споменава Деп директно и по име, но адвокатът му каза пред съдебните заседатели, че е ясно, че Хърд има предвид него.

По време на шестте седмици свидетелски показания, адвокатите на Хърд твърдяха, че тя е казала истината и че нейните коментари са обхванати от Първата поправка на Конституцията на САЩ по отношение на свободата на словото.

Джони Деп: Амбър съсипа кариерата ми

По време на делото съдебните заседатели слушаха записи от скандалите на двойката и видяха снимки на кървавия пръст на Деп. Той каза, че горната част на пръста е нарязана, когато Хърд хвърлила бутилка водка по него през 2015 г. Хърд отрече да е наранила пръста на Деп и заяви, че той я е насилвал сексуално същата нощ, а тя го ударила само за да защити себе си. 

Показанията бяха предавани на живо в социалните медии, привличайки голяма публика, която чу подробности за проблемните отношения на двойката.

Някога сред най-големите звезди на Холивуд, Деп каза, че обвиненията на Хърд му струват „всичко“. Новия филм за Карибските пирати беше отложен и Деп беше заменен във филмовия франчайз "Фантастични животни".

Деп загуби дело за клевета преди по-малко от две години срещу "The Sun", британски таблоид, който го нарече „бияч на жени“. Съдия от Върховния съд в Лондон постанови, че той многократно е нападал Хърд.

Адвокатите на Деп заведоха делото на САЩ в окръг Феърфакс, Вирджиния, защото там се печата "Washington Post". Вестникът не е обвиняем по делото.

„Безкрайно съм разочарована от присъдата на съда”, каза Хърд минути след края на процеса. „Разочарованието, което изпитвам, е неописуемо. Съкрушена съм, че планината от документи и доказателства не беше достатъчна, за да се противопостави на силата и влиянието на бившия ми съпруг. Още по-разочарована съм от това какво означава тази присъда за други жени. Това е неуспех... Съсипва виждането, че насилието срещу жени е нещо сериозно", допълни Хърд, цитирана от БГНЕС.

Деп приветства решението. „Журито ми върна живота. Доволен съм", каза Деп, който не присъстваше в залата по време на произнасяне на присъдата. „От самото начало целта на завеждането на това дело беше да се разкрие истината, независимо от резултата“, допълни актьорът.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.