Веско Боришев улавя снимки, всяка със своята история

Снимките от миналото, които чертаят настоящето и бъдещето. Всичко е запечатано и всичко добива контекст, когато фотографът Веселин Боришев бръкне в архива и извади в „О, спомняте ли си госпожо“ – кадрите на българския политически живот, събрани в книга. Какво казват снимките, което не казват думите според фотографа на Клуб Z Веско Боришев.

По думите му се е опитал да снима целия Министерски съвет преди разпада. "Всичко изглеждаше и беше нормално. Снимките ми нямат емоции, гледам само дали са добре заснети, дали има светлина, само от професионална гледна точка", обясни той. 

Фотографът споделя, че все още не може да възприеме Ицо Хазарта като депутат. Сред най-интересните му кадри е именно негов, както и на Христо Иванов, облегнат на стената отстрани в пленарната зала. 

В много от снимките си е снимал и Слави Трифонов. Той има мнение и по казуса с РСМ. "Не смятам, че някой има право да спира моите братовчеди от Македония да влязат в ЕС", посочи той.

Боришев сподели, че Борисов е от изчезналите от събитията политици. Предстои излизането на третата му книга със снимки от българския политически живот.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.