Кабинетът заслужава да получи вот на недоверие за цялостната си политика, каза още депутатът от опозицията Кирил Ананиев

Кабинетът заслужава да получи вот на недоверие за цялостната си политика. Това каза Кирил Ананиев от ГЕРБ-СДС от парламентарната трибуна в началото на дебатите по вота на недоверие към правителството.

СНИМКИ ОТ ИЗВЪНРЕДНОТО ЗАСЕДАНИЕ НА НС ВИЖТЕ ТУК

Депутатът изчете декларация, в която се обясняват причините за това опозицията да внесе вота. Той е с мотив „провал във финансово-икономическа политика”.

„Има надценен икономически растеж, подценена инфлация, висок бюджетен дефицит, огромен и заробващ бъдещите поколения държавен дълг, нереалистично понижаване на безработицата и още други неточни оценки на компонентите на макроикономическото планиране”, заяви Ананиев. И, обръщайки се към представителите на кабинета в пленарната зала, допълни: „Не съм сигурен, че имате компетентността и да ни разберете”.

Според опозицията при управляващите липсва капацитет за дългосрочно планиране, а Европейската комисия щяла да започне процедура за прекомерен дефицит срещу България през есента на 2022 г.

Цялото изказване гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА В УПРАВЛЕНИЕТО ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Маргарита Стоянчева