Историята на анестезиолога д-р Борис Таблов

Д-р Борис Таблов е анестезиолог-реаниматор в Германия. Той е лекар трето поколение. Работи и интензивното отделение и често след тежка смяна пише своите разкази. Така се ражда първата му книга „Мигове” . Тя съдържа разкази за емоциите и преживяванията на автора й.

„Много обичам да чета, не съм мислел, че ще пиша книги”, споделя д-р Таблов в предаването „Социална мрежа”. „Писането се случи случайно. В рамките на една игра в българската общност имаше възможност човек да се изявява и като журналист. Така започнах, публикувах ги там и получих добри отзиви. Така лека полека започнах с първи плахи стъпки да пиша разкази. След това се запознах с Георги Бърдаров, който ми даде тласък”, споделя д-р Таблов.

Той пише най-активно вечер. А вече се е записал и магистратура „Творческо писане”.

В книгата му „Мигове” има разкази, провокирани от медицински истории. След появата на коронавируса разказите стават по-философски – за живота, любовта, смъртта.

Вече има два бъдещи проекта. Голямата му мечта е да напише роман, който да разглежда медицината на прехода в България. „Смятам, че ще е интересно за аудиторията”, казва д-р Таблов. Другият му план, покрай следването в НБУ, е да напише книга с по-големи разкази, тип новели.

Най-голямото удовлетворение в работата му като анестезиолог е благодарността на пациентите.

Още гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.