По думите му по-голямата част от депутатите искат предсрочни избори

Радев не влага по-особен смисъл в консултациите освен да протака във времето връчването на третия мандат. Той върви към избори. Това коментира за "Твоят ден" по NOVA NEWS политологът доц. Стойчо Стойчев.

По думите му по-голямата част от депутатите искат предсрочни избори. "Като нищо може да последва и недискутирана логика и Радев да даде мандата на ДПС. Те са единствените реализирали мандата през годините. Правили са го два пъти. Може да изглеждат малки, а да се окажат големи", предупреди той. 

От своя страна Даниел Киряков - експерт по комуникации, смята, че се очаква политическа последователност и участие на ПП в преговорите за съставяне на нов кабинет с третия мандат. "Демократична България" се стремиха да покрият луфтовете в коалицията и бяха най-диалогичният партньор. Заради Плана за възстановяване не могат да се случат законови промени при служебен кабинет, а това значи да загубим парите по него", подчерта той. 

Според него НС трябва да работи, за да има реформи по проектите за Плана за възстановяване.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.