Темата коментираха Мария Шаркова, Евгений Кънев и Дани Милев

Президентът и БСП си размениха остри реплики днес, след като социалистите върнаха неизпълен третия мандат, а румен Радев каза, че  управляващата коалиция завещава на служебния кабинет хаос в енергетиката. С връщането на мандата беше и последният Министерски съвет от това правителство преди предсрочните парламентарни избори. Темата коментираха юристът Мария Шаркова, икономистът Евгений Кънев и музикантът Дани Милев в предаването “Пресечна точка”.

РЕАКЦИИ: Партиите за предстоящите парламентарни избори (ОБЗОР)

“Това, че махнаха председателя на КЕВР ли е “хаос в енергетиката?”, попита икономистът Евгений Кънев. “Енергийните дружества са на свръхпечалба, енергийните цени са високи и хората страдат, но не колкото в Европа. Къде е този хаос? Няма хаос. Хаосът е в главите на тези, които искат да вземат властта”, каза той. 

“В НС днес беше една тъжна гледка - не защото приключва и това НС, а заради отношението на народните представители към тяхната работа. За пореден ден нямаше нужния кворум. Изглежда всички предпочитат да се занимават с предизборната си кампания, включително и като бездействат като опозицията”, каза юристът Мария Шаркова.

Нинова: Радев е част от групата, която свали правителството

Гостите коментираха и евентуална коалицияа между “Продължаваме Промяната” и “Демократична България”. Те се обединиха около идеята, че ако двете партии успеят да позиционират кауза, в която българския народ да се припознае, ще имат успех при следващите парламентарни избори. 

“Когато имаме такива обединения на партии, които имат сходни ценности и цели е много важно електората на едните и другите да не се изпокара. Ако електоратър се обедини смятам, че по-скоро би сработила”, смята Шаркова. Тя обаче поясни, че заключения за победа на изборите не трябва да се правят само на база на математика.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.