Хеликоптер Ми-17 помага от въздуха за овладяване на ново огнище в Старозагорско

Възпламени се ново огнище - пожарът е в гората между селата Светлина и Полски Градец на границата на старозагорска и хасковска области. Той е далече от населени места. По предварителна информация е тръгнал от бадемова горичка в района. 

Снимка: Георги Манев, NOVA

Изпратена е тежка техника за направата на просеки. И хеликоптер Ми-17 се включи в гасенето му. Машината излетя от 24-та авиобаза Крумово в 16 часа в помощ от въздуха на огнеборците. 

Снимка: Министерство на отбраната

В област Стара Загора втори ден военнослужещи и от 38-ми механизиран батальон от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада се бореха и с огъня в землището на село Пъстрово заедно с пожарникари, лесничеи и доброволци. Пожарът беше потушен.

Потушени са пожарите край Пъстрово и Панагюрище

В област Хасково община Хасково продължава да е в бедствено положение. Причината е, че огнеборците все още не могат да овладеят големия пожар, който бушува там. Той пламна вчера и обхвана над 1 500 декара площ. 

В хасковско се гасят пожари в гори, сухи треви и храсти и в землището на село Белица, както и между Йерусалимово и Изворово. Там отпреди два дни огънят е обхванал площ от над 2000 дка в сухи треви, храсти и горски масив в силно пресечен и труднодостъпен терен.

Снимка: Министерство на отбраната

В панагюрското село Елшица, област Пазарджик, в четвъртък огънят бе локализиран, а за избухването му бе образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за причиняване на пожар по непредпазливост. 

Образуваха досъдебно производство за пожара край панагюрското село Елшица

В Ямболско продължава гасенето на пламналите предния ден сухи треви и горски масив в труднодостъпен терен в района на село Раздел. Пожарът е обхванал площ от над 2200 дка, от които около 1700 дка широколистна гора и 500 дка млади иглолистни насаждения.

В Бургаско гасят локализирания пожар в сухи треви, храсти и дворове на къщи в района на село Белила, община Средец.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.и Viber - последвайте ни.