Това съобщи високопоставен представител на руското външно министерство

Дипломатическите връзки между Москва и Вашингтон ще пострадат тежко и дори може да бъдат прекъснати, ако Русия бъде обявена за държава спонсор на тероризма. Това съобщи високопоставен представител на руското външно министерство. Предупреждението идва на фона на намеренията на американския сенат да постави Русия в подобна категория. Двама сенатори, които искат да прокарат закон за обявяване на Русия за държава спонсор на тероризма, се срещнаха наскоро с президента Зеленски в Киев, а той отново поиска  държавите от Европейския съюз да забранят визите за руски граждани.

Руският национален депозитар подаде иск в Съда на ЕС за отмяна на санкциите

„На първо място, трябва да се гарантира, че руските убийци и съучастниците в държавния терор не могат да използват шенгенски визи. Второ, самата идея за Европа не може да бъде унищожена. Нашите общи европейски ценности не могат да бъдат унищожени, което означава, че не можем да превърнем Европа в супермаркет, където няма значение кой идва – важното е само покупките да са платени”, посочи Зеленски.

Украйна: САЩ да наложат санкции на всички руски частни банки

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.