Движението в района е затруднено

Тежка катастрофа затвори пътя Ботевград - Мездра тази вечер. Между селата Скравена и Новачене челно са се ударили джип и цистерна. Има няколко ранени, включително две деца, които са със сериозни травми и в тежко състояние.

Сигнал за катастрофата е подаден малко след 18:00 часа. При удара, цистерната, пълна с 15 тона газ, изхвърля джипа от пътното платно в близките храсти. В джипа са пътували седем души. 

Незабавно към мястото са изпратени екипи на полицията, пожарната и 6 линейки. До идването на медиците шофьори от други автомобили се опитват да окажат първа помощ. Част от пострадалите обаче са били затиснати между ламарини и затова се е наложило чакането на пожарникарите.

Пред останалите шофьори, водачът на цистерната разказва, че шофьорът на джипа е криволичел по пътното платно и всеки един опит да бъде избегнат челния удар се е оказал невъзможен.

„Опитах да го избегна, обаче камионът се завъртя”, разказва шофьорът на цистерната. 

Пострадалите са транспортирани към болнични заведения в София. Двете деца и 60-годишният водач на джипа са в противошокова зала в „Пирогов”, четирима пострадали са в болница „Св. Анна”.

По информация от Спешна помощ двете деца са в много тежко състояние. Става въпрос за 12-годишно момче, което е с черепно-мозъчна травма и друго - 14-годишно момче, което е в кома, също с черепно-мозъчна травма. Мъжът е с политравма.

Най-тежко пострадал е мъж на 55 години. Той е в болница „Св. Анна”. Има няколко травми на шийни прешлени и гръбначен стълб. Предстои му операция. В тежко състояние е и жена на 35 години.

На мястото на произшествието се извършва оглед и се изясняват всички факти и обстоятелства, довели до тежкия инцидент.

Движението в района на инцидента е ограничено тази вечер в двете посоки. Всички автомобили изчакват на място или използват обходен маршрут по път II-16 София – Своге – Мездра в двете посоки.

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.