Той е признал, че собственоръчно е убил жертвата в дома й

Има задържан за убийството на общинската съветничка от Велинград Екатерина Каферинова, съобщиха от полицията в Пазарджик. Това е 73-годишен мъж, който сам е подал сигнал за престъплението. Той е признал, че собственоръчно е убил жертвата в дома й. Посочил и къщата, в която е извършено престъплението. 

Жена е убита във Велинград

Жертвата е познавала мъжа от много години. Според местни жители двамата живеели на семейни начала. Кметът на Велинград Костадин Коев каза в ефира на NOVA, че соченият за извършител се казва Минчо Столарски. Той е задържан за срок от 24 часа. Предстои повдигане на обвинение за умишлено убийство, подочиха от Окръжна прокуратура-Пазарджик. Заподозреният е брат на известния бизнесмен и транспортен бос Миролюб Столарски.

Припомняме, че Екатерина Каферинова е била удушена. Самата тя е много популярна във Велинград, но през годините е била обект на няколко посегателства. Преди време е била нападната от двама маскирани мъже и пребита, след това е била сплашена с поставено взривно устройство. Каферинова бе на 72 години и няколко мандата е била общински съветник в града. Имала е собствен бизнес.

Съседите на Каферинова не са чули нищо нередно в неделната вечер. „За нас това е шокираща новина. Не знам какво е провокирало това нещо”, коментира председателят на Общински съвет – Велинград Любомир Перчинков.

Според психолози при хора на възраст над 70 години обикновено причината за подобни тежки престъпления са имотни или материални спорове. „Най-вероятно е имало много сигнали, докато се стигне до това крайно действие. В много случаи обаче има такива ситуации, в които жертвите също провокират и то доста интензивно извършителите, тъй като, както виждате, жената е общински съветник, много е възможно да е имало между тях разпри, и които вече най-накрая са завършили с един импулсивен финален акт”, анализира престъплението д-р Веселин Герев, който е психиатър.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.