Бившият министър коментира организацията на предстоящите избори и машинния вот

„Изборният кодекс предвижда да има експертни звена към ЦИК, но тя не е създавала такива. Като министър, аз предложих в актуализацията на бюджета да се предвидят повече средства за ЦИК”. Това каза Божидар Божанов от „Демократична България”, бивш министър на електронното управление, в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

7 млн. лева ще струва на данъкоплатците външна фирма да извърши необходимите софтуерните промени на машините през октомври, вместо това да бъде направено от държавни служители, обясни още Божанов.

Основните партии вече регистрираха листите си за изборите (ОБЗОР)

„Спрямо предишния резултат от 6%, социологическите проучвания ни дават ръст - малък, но траен ръст на възстановяване на гласоподаватели. ПП се определиха като център и го показват, така че нямаме никакви притеснения относно това. БСП беше възможният партньор за антикорупционна коалиция през декември. По доста теми успяхме да постигнем съгласие. За съжаление, избухна войната в Украйна и това промени линиите на разделение в българския политически живот. Ако ПП и ДБ имат 121 гласа, коалиция между тях е най-логичното нещо. Част от десните избиратели предпочетоха Румен Радев пред кандидата на ГЕРБ по антикорупционни причини”, коментира още Божанков.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.