В неделя това направиха от ГЕРБ-СДС и „Има такъв народ”

Основните партии вече регистрираха кандидат-депутатските си листи. В неделя в столицата това направиха от ГЕРБ-СДС, а в Пловдив от „Има такъв народ”. От партията на Слави Трифонов очакват да получат повече гласове. От ГЕРБ посочиха, че след изборите на масата за преговори биха седнали с тези, които мислят, че страната трябва да има проевропейско управление.

Петков: Служебното правителство да не изпуска търговете за слотовете за газа

Бившият премиер Кирил Петков се надява, че след вота на 2-ри октомври „Продължаваме Промяната”, заедно с БСП и „Демократична България”, ще има повече от 121 мандата в пленарната зала.

„Ние научихме един много тежък урок. Урокът е, че не трябва да имате троянски кон в коалицията. Няма да направим безпринципни коалиции, няма да има евроатлантически коалиции с ГЕРБ, независимо дали от Щатите и откъдето искат да ни се обаждат”, категоричен е Петков.

Биков, ГЕРБ: Първото условие кризата с газа да се реши е в решението да не участват Кирил Петков и Асен Василев

„Техният основен приоритет, който чувам през последните дни, е да вкарат Бойко Борисов в затвора. Нашият основен приоритет е да изведем България от тази криза, в която се намира в момента”, подчерта Тома Биков от ГЕРБ.

От ГЕРБ-СДС тръгват към вота готови отново да управляват. „Колкото повече депутати има ГЕРБ в НС, толкова е по-вероятно е да имаме редовно правителство. Колкото по-малко депутати имат от „Продължаваме Промяната”, толкова по-вероятно е да имаме редовно правителство”, е мнението на Биков.

Атанас Атанасов: Борисов трябва да бъде съден за сериозни корупционни сделки

Място в 48-ия парламент смятат, че ще намерят и от „Има такъв народ”. „Изборите са най-демократичният начин да се каже „не на лъжата”. Много е важно, когато не се работи в интерес на народа, да има кой да дръпне сифона и тази помия да изтече в канала, това е ИТН”, отбеляза Гроздан Караджов.  

В лидерския 25 МИР от партията на Слави Трифонов ще заложат на бившия заместник-министър на енергетиката Пламен Данаилов. В 23 МИР листата води Ива Митева, а в 24-ти - Любомир Каримански.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.