Топ готвачи издават кулинарни тайни

Празник на градинарската чорба в Златарица. Рецептата за гозбата е свързана с миналото на местните жители.

В състава й има типични за сезона зеленчуци, казват майсторите – грах, морков, целина, картоф. „Не може само мръвка, трябва от време на време да се пости”, смята Иван.

Шеф Мартин Трухчев, по-известен от предаването на NOVA „Hell’s kitchen”, също присъстваше на празника. Неговата рецепта за балканска чорба включва свинско месо, трюфели, седем вида гъби, както и букет от кореноплодни зеленчуци - целина, пащърнак, моркови, лук, чушки, корен от магданоз. Всички продукти, подчертава шеф Трухчев, са отгледани в региона.

Повече вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.