Проверяваха се магазини, офиси, заложни къщи, търговски обекти

Квартал „Изток” в Пазарджик бе блокиран от полиция. На територията на цялата област тече операция срещу купуване на гласове и данъчни престъпления. В нея участват представители на "Жандармерия", "Охранителна полиция", "Икономическа полиция", Пожарна безопасност, Областна дирекция по безопасност на храните, НАП, Инспекцията по труда.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

 

 

Повдигнаха обвинение на единия от задържаните при акцията в Дупница

Проверяваха се магазини, офиси, заложни къщи. Обект на проверка бяха и съмнения или сигнали за купуване на гласове. Няма задържани.

Засиленото полицейско присъствие не е само в Пазарджик, а и в други населени места, като Ракитово, Велинград, Панагюрище, Септември.

 

 

Акцията продължи през целия ден. Във Велинград беше открито незаконно оръжие и наркотици.  По информация на източници на NOVA, през днешния ден са установени водачи, които са представили шофьорски книжки, издадени с представени фалшиви дипломи, както и четирима незаконно пребиваващи чужди граждани у нас, които са предадени на отдел миграция. 

Пълна информация за резултатите се очаква в събота. 

„Съгласно заповед на главния секретар на МВР на територията на цялата област се провежда мащабна специализирана полицейска операция по противодействие на престъпността и опазване на обществения ред и безопасността на пътя в уязвимите райони, заяви комисар Иван Дончев, началник на „Охранителна полиция”.

Във фокуса на проверките попадат и предстоящите на 2 октомври избори. „На предстоящите избори, който както иска, така ще си гласува. Тук агитатори не сме виждали. Плакати, нищо няма. Който каквото ви каже, ще ви излъже”, подчерта Рамиш Джали.

Униформените проверяваха магазини, офиси и заложни къщи. На места са открити нарушения - като липса на трудови договори, както и на касови апарати, научи NOVA от свои източници.

“Включени са служители на жандармерийското управление, има представители на БАБХ, НАП и Инспекцията по труда”, посочва комисар Иван Дончев.

Повечето от заложните къщи, които бяха проверени, не пожелаха да говорят с екипа на NOVA.  Очевидци разказаха, че са видели как служителите на реда влизат в обектите.

Някои водачи получиха фишове и актове. Като Aнгел, който се оказа без светлоотразителна жилетка в колата. „Няма проблем. Те си вършат работата”, споделя Ангел Рангелов.

Други обаче са шофирали с издадени книжки, след представени фалшиви дипломи, научи още NOVA.

 

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.