Разказът е на генералния ни консул в Торонто

Генералният ни консул в Торонто Велислава Панова разказа в ефира на „Денят на живо с Наделина Анева” как празнуват българите в Канада.

По думите й сънародниците ни зад Океана празнуват всички родни празници. Денят на Независимостта бил много важен за българската общност във Ванкувър. В Канада живеят над 100 000 българи, каза Велислава Панова. Тя обаче подчерта, че България не води официална статистика.

Още когато заела длъжността си, Панова инициирала изграждане на българска библиотека в сградата на консулството ни в Торонто. „За мен и екипа ми е важно български книги да се четат, българските граждани да имат достъп до български книги”, каза още тя.

Организирани са 14 Изнесени консулски дни на територията на цяла Канада. На тях сънародниците ни с изтекли документи ще имат възможност да подновят българските си паспорти и да гласуват на изборите на 2-ри октомври.

Целия разговор вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.