Няма как да се коалираме с ГЕРБ, ако можехме, сега още щяхме да сме на власт, заяви той

Ако сме на власт, ще продължим мерките за компенсация на цените на природния газ и ще увеличим минималната работна заплата, така че да стане 50% от средната за страната. Това заяви за „Твоят ден” Васил Стефанов от "Продължаваме Промяната".

"Нямахме достатъчно време да осигурим слотовете за седемте танкера втечнен газ. Количествата и цените бяха фиксирани. Служебният кабинет направи всичко необходимо това да не се случи. Благодарение на единствения танкер, който се достави, цената на газа е с 30% по-ниска за октомври", заяви той. 

Депутат от ПП: България ежедневно заявява количества към "Газпром"

"Искаме да си довършим работата. Направихме доста неща за хората. Най-силно отличаващите се са безплатните детски градини и повишаването на пенсиите. Нашата социална политика показа, че пенсиите могат да се увеличат за 10 месеца повече, отколкото за 10 години", посочи Стефанов. И категорично заяви, че ПП няма да влязат в коалиция с ГЕРБ. "Ако можехме, сега още щяхме да сме на власт", каза той.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.