Има и пострадал, който е откаран в „Пирогов” в критично състояние

Човешки жертви остави след себе си бурята над София, разразила се във вторник вечерта. Мълния уби трима младежи в центъра на столицата. Четвърто момче, което било заедно със загиналите, е прието в тежко състояние в болница „Пирогов”. Всички те са сирийски граждани.

Повече от 40 000 мълнии паднаха над България


Три линейки са изпратени към мястото на инцидента. В рамките на 9 минути те успяват да стигнат до пострадалите. Спешните медици регистрират смъртта на трима от тях. „Годините и на четиримата са между 20 и 30”, уточни говорителят на „Спешна помощ” Катя Сунгарска в ефира на NOVA. 

Снимка: Александър Маринов

Работещи в близост до мястото на трагедията, разказаха, че паркът е бил пълен с хора, които са се разтичали, когато е започнало да вали. Загиналите и тежко пострадалият обаче се скриват под дебело дърво, което се оказва фатално. 

От „Моята новина”: Градушка удари части от България (ВИДЕО+СНИМКИ)


Повече от 40 000 мълнии паднаха през последните часове над България. В София само за половин час в разгара на стихиятa броят им надмина 800.

 

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.