В колата на задържания бе открита тетрадка, формат А4, с ръкописно изписани на 17 страници лични данни

57-годишен мъж от плевенското село Ставерци е първият осъден за купуване на гласове за предстоящите парламентарни избори. Мъжът е получил 8 месеца условно с три години изпитателен срок, след като плевенският съд одобри споразумение между Районната прокуратура в Плевен и защитата му.

До осъдителната присъда се стигна след полицейски действия в рамките на специализирана операция, проведена вчера на територията на община Долна Митрополия. Служители от РУ Долна Митрополия и ОДМВР – Плевен извършиха множество претърсвания, изземвания, обиски и разпити на свидетели. 

Съдят петима души за купуване на гласове, 56 са разследвани

В колата на задържания бе открита тетрадка, формат А4, с ръкописно изписани на 17 страници лични данни - три имена, ЕГН-та и номер на лични карти на жители на община Долна Митрополия. Събрани бяха доказателства, че на конкретна дата и място в града, той е провеждал лични срещи, при които е записвал данни от личните карти и е уверявал, че ще плати по 40 /четиридесет/ лева, след като гласуват за конкретна политическа партия.

Мъжът е направил самопризнания. Освен това той е лишен и от право да заема изборни длъжности за срок от 3 години.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 
Източник: БГНЕС