Очаква се следващата седмица държавният глава да започне консултации с парламентарните групи

Извънредно заседание на парламента след избора на председател. Бюджетът е следващото изпитание за партиите, които показаха, че трудно намират сечение в първите дни на 48-я парламент. 

Бюджетът на държавата ще бъде новото изпитание пред партиите в парламента.
"Това, което изнесе финансовият министър, беше доста стряскащо за да продължава някой да има илюзията с популистки лафове да трупа популярност. Програмата на ГЕРБ-СДС предвижда увеличение на доходите, но при много ясна процедура от къде се взимат парите", заяви Любен Дилов.

Неизвестните около първия мандат остават. От "Демократична България" пък заявиха, че възлагат надежди на разговорите с ПП.

"Ако човек е добронамерен, ще намери и ще реши за какво да даде подкрепа. Ако реши да взриви всичко и да ходим на избори, лесно става също", посочи още Дилов.

Ако се стигне до втория мандат, "Продължаваме промяната" също мислят варианти. 

„Ако сега се направи същата тази координирана група от петък, реши да подкрепи хартиената бюлетина, това за мен ще е безпринципност. Ако има поредица от такива решения, ние няма как да правим нещо заедно с БСП. Ще подкрепим 16-те политики, които сме заявили, който и да ги предложи в този парламент, заяви Кирил Петков.

"Няма категорично решение, обсъждали сме с предишните коалиционни партньори да направим правителство на малцинството, но сега с това решение на БСП ще е по-трудно, разбира се", заяви Николай Денков.

Очаква се следващата седмица държавният глава да започне консултации с парламентарните групи на "Дондуков" 2.

ВСИЧКО ЗА РАБОТАТА НА НОВИЯ ПАРЛАМЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.