„Диалог между партиите винаги трябва да има”, каза Андрей Зографски

Гражданското сдружение „Спаси София” става партия. За съжаление, българското законодателство не позволява друга форма на равноправно участие в изборите. Това заяви в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS Андрей Зографски, съучредител на формацията.

По думите на арх. Иван Караджов, който също бе в студиото, тяхната кауза е София. „Всеки трябва да помага на обществото там, където е най-подготвен. Със сигурност ще се фокусираме върху местните избори. Това продължително лошо управление на нашия град оставя проблеми с години, които ще трябва да превъзмогнем”, каза той.

„Не искаме да участваме в парламента заради високите заплати. За местните избори няма субсидия”, заяви Зографски.

Политолог: "Спаси София" може да отклони гласове от ДБ и ПП

Според арх. Караджов формацията има широка подкрепа. Предстои учредително събрание, което по закон изисква минимум 500 учредителя.

„Издържаме се от дарения. Имаме кампания „Дай 5 за София”. Имаме около 4-5 хил. лева, с които се издържаме”, каза Зографски.

За тях най-ключовото нещо е бюджета е да се види финансовото състояние, както и да се подготвят доклади за промяна на наредби с цел подобряване на административните процеси. Един от тях е тотално изчистване на поръчките по инженеринг и нормализиране на ситуацията в общината”, каза Караджов.

Бонев: Една от целите на „Спаси София” е да управлява столицата

Според Зографски най-големият проблем в София е сметопочистването. „Даваме много пари, но на места общината не следи къде се почиства”, каза той.

Изграждането на метрото е превилна политика, каза Зографски в отговор на въпрос готови ли са да работят с ГЕРБ и какво е доброто, свършено от настоящия кмет Йорданка Фандъкова.

„Диалог между партиите винаги трябва да има”, каза Андрей Зографски, който е експерт към комисията по транспорт в Столичната община, без да е общински съветник.

Още от предаването вижте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS следете на страницата на телевизията във Facebook, както и в канала й във Vbox7.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.