Защо гражданската организация става партия

„Спаси София” става партия заради желанието ни да участваме пълноценно в следващите местни избори. Нашият фокус е София и ние няма да участваме на национален вот. Това коментира в ефира на „Здравей, България” общинският съветник Борис Бонев.

„Българското законодателство не позволява да се регистрират граждански листи. Без листа обаче няма как да имаш мнозинство в Общинския съвет. За да се случат необходимите реформи и промени в града, трябва освен кмет, да има и Общински съвет”, обясни той.

На въпрос дали ще се кандидатира за кмет, Бонев отговори: „През годините натрупахме достатъчно административен опит, аз лично - в качеството ми на общински съветник, натрупах и политически опит. Имаме страхотен екип от експерти. Да, една от целите ни е да управляваме София”.

Той смята, че „предвид тежкото наследство на ГЕРБ след 17 години несправяне със задълженията да управлява столицата качествено” би било изключително безотговорно да няма обединение на всички демократично и прогресивно мислещи сили в София.

„Субектите като „Демократична България”, „Продължаваме Промяната”, „Спаси София” трябва да намерим общ път за явяване на изборите. Каква ще е формулата и кои ще са хората - това е въпрос на разговори”, добави Бонев.

Целия разговор гледайте във видеото.

​Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.