Вижте някои от най-спряганите възможности

С наближаването на Световното първенство в Катар вълненията у феновете започват да бушуват все по-силно. Едно от нещата, които ги интересува най-много е, кои играчи различните онлайн букмейкъри са отредили за потенциални голмайстори на турнира. Сега ще разгледаме заедно някои от най-спряганите възможности.

Липсата на качествени играчи от големи международни турнири не е нещо ново. Но на Световното първенство в Катар ще липсва най-резултатният голмайстор в Европа. Ако Ерлинг Хааланд беше заминал за Катар, той със сигурност щеше да бъде фаворит за спечелването на "Златната обувка". Мохамед Салах е другото голямо име, което липсва, но все още има много завършващи играчи от световна класа, които ще се стремят да оглавят класацията на голмайсторите.

Килиан Мбапе (Франция)

Ако ерата на господство на Лионел Меси и Кристиано Роналдо е към своя край, то ерата на Хааланд и Мбапе със сигурност е в ход. Докато Хааланд ще наблюдава отдалеч, Мбапе ще бъде в центъра на събитията за действащите световни шампиони Франция. Той беше обявен за най-добър млад играч на предишното издания, вкарвайки четири гола.

Нападателят на ПСЖ е отбелязал цели 168 гола за клуба си след последното Световно. Само Левандовски има повече (211) в петте най-големи европейски лиги. Френският нападател обаче е най-резултатния в тях за 2022 година - с 42 гола.

Карим Бензема (Франция)

Ако Мбапе не успее да се справи, Дешан може да се възползва от лукса да възложи на носителя на "Златната топка" Бензема да вкарва голове. Това не е лоша опция, нали? След дълго отсъствие от състава на Франция, Бензема се завърна за отложения турнир Евро 2020. За разлика от Мбапе, се разписа четири пъти, като по този показател го изпревариха само Патрик Шик и Роналдо.

След като Роналдо напусна Мадрид през 2018 г., Бензема се активизира, за да докаже, че е един от най-добрите нападатели в света. През миналия сезон той вкара 44 гола в 46 мача във всички състезания, като по този показател го изпреварва само Левандовски. Това беше достатъчно за Бензема да спечели "Златната топка" за 2022 г. - първата му такава титла.

Лионел Меси (Аржентина)

От един носител на "Златната топка" до човек, който е печелил наградата рекордните седем пъти... Меси не може да бъде подценяван. Капитанът на Аржентина вече заяви, че този турнир ще бъде последното му световно първенство. Ще направи всичко възможно да бъде безпогрешен в играта си. С 12 гола в 18 мача във всички състезания през този сезон, Меси е надминат само от шестима различни играчи в клубове от петте най-големи европейски лиги през 2022-23 г. Вече надмина броя на головете си за ПСЖ през миналия сезон - 11. Процентът на реализираните от него попадения е 15,8% от общо 76 опита. Значително по-нисък е от този на някои от съперниците му за "Златната обувка”:

● Килиан Мбапе - 22,5%

● Неймар - 30,0%

● Роберт Левандовски - 24,3%

Има какво да се желае, но е на път да се върне в сериозна форма.

Неймар (Бразилия)

Третият играч на ПСЖ, който попадна в списъка на най-добрите. Неймар започна сезона с летящ старт и вероятно за последен път отново ще бъде водеща фигура за Бразилия. Преди осем години очакванията към 22-годишния тогава играч бяха твърде големи, а контузията му на четвъртфинала срещу Колумбия съкруши нацията. След като през миналия сезон вкара само 13 пъти, а в Шампионската лига изобщо не се разписа, през тази кампания той е превъзходен. През 2022-23 г. 30-годишният играч е отбелязал 15 пъти във всички състезания до момента. И вече има с две попадения повече от миналия сезон.

Хари Кейн (Англия)

Сред водещите имена е носителят на "Златната обувка" за 2018 г. Хари Кейн, който ще се стреми да направи още една крачка напред с Англия. Само на три гола е от това да изпревари Уейн Рууни като рекорден голмайстор на Англия. Отбеляза шест гола, когато отборът на Гарет Саутгейт достигна до полуфиналите в Русия, макар три от тях бяха в един мач срещу Панама.

Слабата кампания на Англия в Лигата на нациите ги кара да се отправят към Катар с малко кисела нотка. Те обаче имат таланта да продължат дълбоко в състезанието и Кейн трябва да бъде разглеждан като кандидат да запази наградата, която спечели преди четири години. Неговите 12 гола в европейските квалификации бяха постигнати само от Мемфис Депай. Разликата обаче е, че Кейн го направи с 36.4% ефективност спрямо направените удари, докато Депай е доста назад - с 20.7%.