За 1 ден хартиената коалиция ни показа, че трудно бихме стигнали до предлагане на правителство, каза депутатът от ПП

60% е вероятността за правителство с третия мандат, 40% - за нови избори. Това заяви в ефира на „Здравей, България” депутатът от ПП Радостин Василев.

Преди това той коментира условията на „Продължаваме промяната” за това да предложат правителство на малцинството с втория мандат.

ПП и ДБ имат готовност за правителство на малцинството

„Това беше отговорно предложение, което обсъдихме и решихме, че сме готови да направим. То трая 1 ден, защото още на следващия ден хартиената коалиция ни показа с едно от основните ни изисквания, че това няма да се случи. Много трудно бихме могли дори да стигнем до предлагане на правителство”, каза Василев.

Той коментира и споровете в парламента по Изборния кодекс.

„Днес е ден за парламентарен контрол, но вече почти управляващата коалиция могат да променят дневния ред. Ще разберем”, каза Василев.

„Не бавим Изборния кодекс, показваме, че правилникът трябва да се спазва. Действаме по процедура. Тези, които искат за 1 нощ да прекарат Изборния кодекс, трябва да са готови за това”, каза още депутатът.  

„В момента около 70 депутати се борят за справедливост за по-голямата част от народа. С тези, с които разполагаме от ПП и ДБ, можем да правим това. Мнозинството вероятно ще го приеме”, каза депутатът.

Василев коментира, че има и по-важни въпроси за разглеждане.

„Те вкараха в пленарна зала Изборния кодекс. Готови сме да приемем социалните закони, готови сме да обсъждаме и законът за бюджета, който е 100 пъти по-важен. Но те го вкараха в зала. Дали 3,5 или 7 дни – това няма да навреди на обществото, но ще покаже какво прави хартиената коалиция и до каква степен е озлобяла срещу желанието на останалите за честни и справедливи избори”, каза Василев.

 Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.