Инцидентът стана на 107-и км в събота

Критично остава състоянието на 35-годишният полицай пострадал при катастрофа на 107- и км на АМ “Тракия” в събота. 

По информация на NOVA той се намира в клиниката по анестезиология и интензивно лечение в университетската болница “Св. Георги” в Пловдив. Той е с черепно-мозъчна травма. Претърпял е операция, но все още има опасност за живота му. 

По информация на NOVA той работи от 10 години в сектор “Пътна полиция” в Пазарджик.

Катастрофа между патрулка и лека кола на АМ "Тракия", ранени са двама полицаи (СНИМКИ)

Другият полицай, настанен в болница в Пазарджик, е в стабилно състояние. Той е с фрактури и охлузвания по тялото.

74-годишният шофьор също е в болница. Пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни, заявиха от прокуратурата.

Следственият оглед, продължил близо 5 часа, сочи, че патрулната кола е съпровождала специализираната машина за полагане на пътна маркировка. След тях е имало товарен автомобил -тип “стрелка”, която била видима отдалеч. Самата патрулка също е била с включена сигнализация. Незнайно защо, 74-годишният водач на автомобила е подминал стрелката и се е върнал в затворената изпреварваща лента, където блъска отзад патрулката.

Според Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики, трасето не било достатъчно обезопасено.

По думите й мерките за организация на временното движение не бива да се слагат там, където се извършва някаква дейност на пътя, а трябва да се слагат поне 2 или 3 километра по-рано.

По случая е образувано досъдебно производство. Очаква се днес прокуратурата да повдигне обвинение на 74-годишния шофьор, причинил катастрофата.

Припомняме, че двамата полицаи пострадаха след като шофьор се вряза в колата им на АМ “Тракия”. Движението остана блокирано за часове. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.