Това става със заповед на премиера Гълъб Донев

Със заповед на министър-председателя Гълъб Донев от длъжността изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните е освободен Христо Вълчанов.

Поста заема досегашният заместник-изпълнителен директор на Агенцията Иван Шиков. Промяната е по предложение на министъра на земеделието Явор Гечев.

По-рано от "Продължаваме промяната" внесоха сигнал в  ДАНС заради нарушения на шефа на Българската агенция по храните. Според тях, с бездействията си, свързани с фитосанитарния контрол, страната ни губи милиони, а корупцията продължава. 

От партията твърдят, че именно проблемите на граничен пункт "Капитан Андреево" са една от причините България да не бъде приета в Шенген.

“При предния 10-годишен договор, който е сключен с Размит Чакърян, и който е заварил сегашния директор, и не е направил нищо, е ощетил държавата с между 150 и 200 млн. лв. Същият този директор е започнал новата процедура, която би ощетила държавата с 400 млн. лв”, каза Иван Христанов от ПП.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.