Като основен организатор на незаконната дейност е задържан 63-годишен мъж

При мащабна акция е преустановено провеждането на нелегални боеве с кучета, както и съпътстващите ги незаконни парични залагания в Пазардишко, съобщиха от полицията, предаде Dariknews.bg.

Специализираната операция е проведена от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОД на МВР - Пазарджик и колегите им от Районно управление - Панагюрище.

Работата на униформените била силно затруднена заради това, че за провеждането на битките е бил избран труднодостъпен терен в местността „Влайков връх“ край панагюрското село Елшица.

Уговорките за залаганията и мястото на срещата били обсъждани единствено в затворени канали в интернет за комуникация. На 4 декември органите на реда пристъпили към реализация.

Полицейска акция след кучешки бой в Петрич

Периметърът около местността е бил блокиран и в полицейския капан са попаднали 20 мъже и 3 жени на възраст между 17 и 63 години. Те живеели в различни краища на страната - Пазарджик, Пловдив, София, Хисаря, Хасково, Чирпан, Бяла Слатина, Враца, Асеновград, Старосел.

В близост до мястото са установени и 38 коли и джипове. За битките е бил построен специално проектиран ринг, оборудван с метални заграждения и осветление. На мястото в ринга полицаите са открили тежко ранено от боеве куче.

То било незабавно транспортирано до ветеринарна амбулатория в Пазарджик и предадено за лечение на ветеринарен лекар. За съжаление въпреки положените грижи заради тежките травми и наранявания при кучешката битка е настъпила смъртта на животното.

Като основен организатор на незаконната дейност е установен и задържан 63-годишен мъж от Пазарджик, който живее в село Елшица. Открити са доказателства, в това число и видеозаписи на други организирани от него боеве.

Всички установени хора са задържани за срок до 24 часа. Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата в Пазарджик.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Dariknews