Съветите на д-р Гергана Николова

Преяждането и обездвижването – това са сериозните проблеми по празниците. Често те са съчетани и с пиенето на алкохол. Според д-р Гергана Николова това е сериозно предизвикателство пред ендокринната система на човек.

„В момента сме като древните римляни – седим, похапваме, полягваме. Сливаме закуската с обяда и вечерята. Има много неща, които може да си поръчаме, но те са много въглехидратни. Съчетани с обездвижването и поливането на алкохол, който не е беден откъм калории, е сериозно предизвикателство пред нашата ендокринна система”, каза д-р Гергана Николова.

„Преди празниците при нас намалява потока от пациенти, защото никой не иска да му спрем хапването и пийването. Проблемът настава след празниците. Тогава се обострят проблемите”, обясни още д-р Николова.

Като сериозен проблем тя определи и затлъстяването при децата.

Освен това имало и пандемия от диабет, обясни Николова.  

Тя горещо препоръча децата да играят навън.

 Относно вирусите, д-р Николова обясни, че пред лекарските кабинети е „като в хубав мол преди Коледа”. „Има всичко, всякакво разнообразие. Потокът върви непрекъснато. Зима е, има вируси. Не можем да кажем кога, но грипната вълна ще дойде”, каза д-р Николова.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.