Съдър реши да го остави за постоянно в ареста

Бургаският районен съд остави за постоянно в ареста шофьора, който при гонка с полицията помете 6 коли и автобус преди дни. На заседанието на съда в понеделник защитата на Иван Чонтов поиска той да бъде освободен срещу подписка.

ЕКШЪН В БУРГАС: След гонка с полицията джип удари 6 коли и автобус, шофьорът избяга (ВИДЕО)

В съдебната зала подсъдимият заяви: „Аз съм праведен и разумен гражданин и нека съдът да реши дали да ме остави в ареста”. Чонтов каза още, че иска всичко да приключи по-бързо, защото се страхува някой да не му навреди.

Продължава издирването на шофьора, ударил 6 коли и автобус при гонка с полицията

Съдът обоснова решението си с това, че извършените от 20-годишния шофьор престъпления се отличават с особена дързост и че има опасност той да се укрие. Ще бъде назначена съдебно-психиатрична експертиза, която да даде обяснение за действията на младия мъж.

Припомняме, че той принуди полицията да го гони в продължение на 40 км в четвъртък вечерта. По време на гонката бяха ударени шест автомобила и автобус на градския транспорт. Чонтов продължил да скара дори със спукани от лента с шипове гуми.

Защитата на обвиняемия обясни в съдебната зала, че стрелбата от служители на МВР по автомобила на клиента му започнала още в Бургас. Адвокат Станко Кралев обясни, че полицаите са стреляли и в Равадиново, но уточни, че никой не ги обвинява за тези техни действия. Бащата на младия шофьор обяснил, че именно изстрелите уплашили сина му.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.