Той ще се състои на 27 януари

Зала „България” представя концерта „Честит рожден ден, Моцарт”- концерт за флейта, арфа и оркестър. Солисти са Бертен Д’оландер и Деница Димитрова.

„Това е един истински шедьовър. Бих казал, че това е една от най-добрите програми на автора. Флейтата за мен е животът ми, душата ми, без нея не знам дали бих могъл да съществувам изобщо. Винаги е с мен, навсякъде. Дори, когато съм във ваканция, е с мен”, разказа флейтистът Бертен Д’оландер.

Моцарт е гений на недостъпно ниво, смята музикантът. „Понякога е трудно да го разбереш, защото е гениален. Винаги се опитвам да се докосна до елементите, които го правят толкова специален и недосегаем. Най-важното е когато съм на сцената да общувам с музикантите”, разказа още той.

„Подготвили сме един шедьовър, написан от великия гений, може би най-великият, раждан някога. Всъщност това е нашето честване на неговият рожден ден и нашият поклон към неговото не само творчество, а и наследство”, разказа арфистът Деница Димитрова.

Концертът  ще се състои на 27 януари.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.