Какво е различното при него

Д-р Томас Гордън е създал първата в света цялостна програма за обучение и подкрепа на родители. Той е бил клиничен психолог.

"Работил е както с родители, притеснени за развитието на децата си, така и със самите деца. И всъщност той е срещал едни уникални млади хора, които имат своите притеснения, мечти, визия за бъдещето. И в същото време е виждал притеснени родители, които нямат пълноценна комуникация с децата си”, разказа психологът и сертифициран обучител Елена Анастасова.

Така през 1962 г. се ражда неговото желание да създаде цялостна програма, с която да подкрепя родителите. До днес програмата се преподава по цял свят успешно.

„Тя ни учи да общуваме пълноценно както с детето, така и с партньора. Д-р Гордън е представител на хуманистичната психология. Той започва да гледа на човека като на цялостна личност, която има заложено добро в себе си. Въпросът е как да го изведем на преден план”, допълни Елена Анастасова.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.