Вижте как и къде се практикува интересният зимен спорт

Интересен зимен спорт практикуват мнозина любители на белите спортове. При ски-джоринга, който се появява за първи път в Скандинавия, се оставяте да бъдете теглени от коне през снега. Някога по този начин са се транспортирали стоки, а днес това е състезателен спорт в много страни.
 
Какво е да караш сърф във вода с минусови температури (ВИДЕО)

Екипът на предаването „Евромакс” на „Дойче веле” провери как се развива тази любопитна активност във Франция. Там тя се практикува сред красивите пейзажи на Алпите.
 
Ски-джорингът изисква определени умения. Конете отговарят на елементарни команди, но когато става въпрос ските, трябва да сте достигнали определено ниво. Поводът за този вид спорт е създаден така, че да оказва възможно най-малък натиск върху животното. Специално платно предпазва скиора от хвърчащия сняг.
 
Още по темата гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и сряда от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.