В нея те показват керамични творби

Студенти и преподаватели от НБУ представят изложбата „Глави-Опашки (Ези-тура)”. В нея те показват керамични творби.

„За първи път тази година ще имаме две изложби. Сега в галерия „Сердика” е първата ни годишна изложба. Тя представя работи, създадени по време на есенния семестър 2022-2023 г. от ателие „Керамика” на НБУ. Тя е сборна на студенти и преподаватели, като в случая това е изложба, която установихме чрез анотиране от страна на студентите на работите си, че смесва две паралелни теми”, разказа Алина Папазова, преподавател по керамика в НБУ.

По-младите автори са наблегнали на магическите теми, митологичните създания и съновиденията, докато по-зрелите са поставили акцент на темата за майчинството. „И някак си двете заедно съжителстват доста на място, като двете страни на една монета, оттам дойде и името на тази изложба”, допълни Алина Папазова. Нейните творби са създадени преди няколко години.

„Част от тях разглеждат митологични образи и част от мои сънища, като има символни препратки с доста древни култури. Един от централните образи е този на змията и на котката”, разказа още преподавателката по керамика.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.