Престъпната схема е осуетена от полицията и прокуратурата

Пореден случай на "ало" измами в Добрич. Жертвите са две възрастни жени, които са дали общо близо 8000 лв. За щастие престъпната схема е осуетена от полицията и прокуратурата и парите са върнати. Извършителите обаче все още се издирват.

Едната жена е била на 85-годишна възраст. "Установено е, че в този случай потърпевшата е получила обаждане на домашния си телефон. "Ало" измамник се представил за служител на полицията и я убедил да съдейства като предаде сумата от 4300 лв. на две лица, за които сме събрали доказателства, че са вербувани от телефонни измамници. Те трябвало да припечелят пари като извършат доставка на тази сума в Румъния". Това заяви Даниел Илиев, говорител на Районна прокуратура в Добрич. 


Преди този случай е имало друг подобен с 82-годишна жена, която е предала на измамниците 3500 лв. 

"Служителите на МВР са реагирали, в случая - "Гранична полиция", много адекватно. И в двата случая са задържали мулетата на границата, в резултат на което не е настъпила имуществена вреда", допълни още Илиев. 

Жена от Нови пазар даде няколко хиляди лева на „ало” измамници

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.