Близките на младия мъж са го разпознали

Фатална развръзка на продължилото над два месеца издирване на Емил Боев. Тялото на 25-годишния мъж беше открито във водоем край Перник.  Близките на младия мъж са го разпознали, а в дрехите му е открита и личната му карта. Водоемът, в който е открит тялото, се намира на 3.5 км от центъра на Перник, където последно е забелязан Боев. Полицията смята, че мъжът е обиколил водоема и случайно е паднал в него.

Тялото на Емил Боев е открит случайно. „В четвъртък около 18:45 едно лице, което се е разхождало около брега, е забелязало трупа, след което е сигнализирало на телефон 112”, заяви комисар Йордан Николов, зам.-директор на ОДМВР Перник.

Майката на изчезналия Емил Боев: Чакаме и се надяваме. Това е единственото, което ни е останало

В акцията по издирването на Емил Боев се включват десетки доброволци и полицаи. Но близките на мъжа остават с впечатлението, че полицията бездейства. Само преди 2 дни в ефира на “Здравей, България”майката на Емил Боев- Иванка Стоянова разказа, че търсенето е спряло.
„Доколкото знам само 1 язовир е претърсен. Най-малкият. Доколкото знам от големия ми син -  не от полицията. Те не са ни потърсили до ден днешен. Ние нямаме никаква информация”, заяви Иванка Стоянова.

От полицията обаче разказват, че в акцията участват повече униформени, дори от тази при която издирваха малкия Сашко. Районът на мината, в която трупът на Боев е открит, е бил претърсван, но водолазите не проверили дъното.

„Условията са много трудни за обикновени водолази, с каквито разполагахме”, подчерта  комисар Йордан Николов, зам.-директор на ОДМВР Перник.

Братът на изчезналия Емил: Последното му съобщение - "Къде си", е към неговия приятел

От полицията обясниха и защо тялото не е видяно повече от 2 месеца. „При удавяне, трупът първо потъва. Някъде около 40 до 60 дни след това трупът изплува на повърхността. Това е причината да не е забелязан”, категоричен е комисар Николов.

Личната карта на мъжа също е открита на мястото. А за да са сигурни разследващите, близките са допуснати до трупа, за да го разпознаят. Иначе досега разследващите имаха само една следа. Кадри от охранителна камера.

25-годишният мъж е забелязан за последно тук в центъра на Перник, по време на фестивала „Сурва”. По-късно полицията открива колата му и телефона му, който е счупен.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.