Информацията е на мъжа, който разпространи видеото в социалните мрежи

Полицията и прокуратурата се самосезираха и започнаха проверка заради видеоклип, който обиколи социалните мрежи и предизвика буря от коментари. На него се виждат известните с прякорите си в интернет Емили с тротинетката, Чеченеца и Куката, които водят момче на каишка и го "дресират" като куче. Появи се и твърдение, че заснетият младеж е със специални образователни потребности. Тримата инфлуенсъри бяха задържани и отведени от полицията.

Заради унизителен клип с момче: Задържаха Чеченеца, Куката и Емили

Каишката държи Емили, а автор на сценария е Тошо Куката. Самата Емили твърди, че е била заплашена от него, за да участва в заснемането на видеото.

Емили за скандалния клип с нейно участие: Станах жертва на план на Тошо Куката

Милен Стаматов е мъжът, разпространил клипа в интернет. По думите му главният участник е бил принуден да изпълнява командите, присъщи за домашен любимец. „В момента, в който Денислав излиза от тях, той е с ясна представа къде отива, доколкото може да се каже, и какво точно ще се случи. Бил е заплашван”, твърди Стаматов.

Мъж на име Стоян е колега на малтретираното момче. Двамата работели във верига за бързо хранене. Чрез него Куката и Чеченеца се свързват със самия Денислав. Той сам предложил на инфлуенсърите да го вземат със себе си, казва още Стаматов. 

Той сам открил телефонните номера на родителите на сниманото момче и се свързал с тях. Те били в шок. 

Мъжът останал разочарован от реакциите на посетителите на мола. Никой не се притекъл на помощ, но мнозина снимали с телефоните си. Охраната на търговския център също не реагирала.

„Те са минали по доста етажи, през целия мол. Имаше хора, които по време на цялото излъчване – 3-4 минути, се спираха, снимаха, смееха се и подминаваха. Дори да се касае за игра, ако въобще може така да се нарече, това ли е мястото за подобни действия?”, не крие възмущението си Стаматов.

Задържаните по случая вече са четирима – Тошо Куката, Чеченеца, Емили и Тихомир Рангелов. Очаква се Районната прокуратура в града под тепетата да прецени какви обвинения да им повдигне. Семейството на малтретираното момче събира пари, за да наеме адвокат. 

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.