Прокуратурата смята, че има категорични доказателства, че той е извършил престъплението

Гледат мярката за неотклонение на Димитър Димитров, обвинен в убийството на 43-годишната му съпруга Анита. Прокуратурата иска той да остане зад решетките, защото смята, че има категорични доказателства, че той е извършил престъплението. 

Тялото на жената беше открито в дома на Димитров от баща ѝ и двете ѝ деца. В края на миналата година той е имал издадена ограничителна заповед, но преди 2 месеца Анита решава да се върне отново при него.

Бащата на убитата Анита от Перник: Димитър заплашваше, че ще се самоубие, ако не е с нея

Защитата на Димитров - адвокат Николай Цветков заяви, че причината за конфликтите била извънбрачна връзка на Анита с друг мъж. Фактът, че бил инвалид влияело на самочувствието му, а обидите на съпругата му го разстройвали. Няма намерен предмет, с който е извършено убийството, а убийството е извършено по непредпазливост. Затова мярката трябвало да бъде домашен арест. 

Димитров се съгласи с тезата на адвоката си, а последните думи му пред съда бяха: “Не съм искал да убия съпругата си и съжалявам. “

Димитър я е заплашвал, че ще се самоубие, ако се разделят - това заяви пред NOVA бащата на убитата. Задържаният е притежавал и газов пистолет, който е проверяван от полицията след един от опитите да сложи край на живота си.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.