След като патрулите, охранявали пътя към селото, внезапно тръгвали с включени аларми

Полицаите, които са отцепили пътя към село Ковачевци, където стана атентата срещу главния прокурор Иван Гешев, проверяват автомобили и багажници. Към Ковачевци се допускат само хора, които докажат, че живеят там.

Патрулите, които държаха пътищата затворени внезапно тръгваха нанякъде с включени сирени. Това наложи и цивилни полицаи без стоп палки да спират автомобилите. Румънски журналисти живо се интересуваха от случилото се. 

И от Белчин достъпът до мястото на инцидента бе ограничен, защото продължава огледът на мястото на инцидента. Спешните медици веднага са тръгнали до инцидента, но стигайки са забелязали кратера от взрива, не е имало нито хора, нито коли.

Жена, попаднала минути след инцидента, разказа своите впечатления.

Една от пътничките по този маршрут в момента на атентата - Мила Милчева, обясни, че този път е тесен, с много завои. „От горе на всичко валеше и дъжд, което предполагаше да намалим и ние скоростта. Пътят явно наистина не е бил избран случайно, тъй като на този път трябва да се кара по-бавно. Явно това е била целта на хората, които са действали. Ние просто видяхме, че има линейки и пожарни на пътя и естествено помислихме, че става дума за катастрофа. Предполагам, че се е случило много малко преди ние да бъдем на мястото, тъй като малко по-късно видяхме, че идват вече следователи и всичките сили на жандармерията и полицията. Слава Богу, че сме закъснели малко, защото доколкото разбрах взривът е можел да засегне и случайно минаващи коли, освен кортежа”, разказа тя.

Припомняме, към 11:50 часа днес е получен сигнал за взривно устройство на пътя на кортежа на главния прокурор Иван Гешев. 

ВСИЧКО ЗА ВЗРИВНОТО УСТРОЙСТВО СРЕЩУ КОРТЕЖА НА ГЕШЕВ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook