Някои от посетителите включиха във визиите си образа на котката Шупет, която моделиерът водеше навсякъде със себе си

Знаменитости в пищни тоалети от букле, дантела и сатен, покрити с перли, кристали и пера завладяха цветния килим пред музея „Метрополитън“ в Ню Йорк. Институтът по костюми посрещна около 400 прочути гости от модната и развлекателната индустрия за „Мет Гала“, най-бляскавото събитие в модния календар за годината.

Всички те трябваше да се съобразят с темата на вечерта „Карл Лагерфелд“ и да отдадат с тоалетите си почит на големия дизайнер и дългогодишен ръководител на „Шанел“, който почина през 2019 г. Мнозина от гостите заложиха на елегантни визии в черно и бяло, а други предприеха по-смел подход към темата.

Някои от посетителите включиха във визиите си образа на котката Шупет, която моделиерът водеше навсякъде със себе си и на която завеща милиони.

ДОДЖА КЕТ
Сред тях бяха Доджа Кет и Джарет Лето. Певицата беше преобразила лицето си изцяло с очна линия и дълги мигли. Тя беше в бляскав тоалет с качулка с котешки ушички обшит с 30 000 кристали.

ДЖАРЕТ ЛЕТО
От своя страна Джарет направи истински моден пърформънс – първоначално той се появи в огромен котешки костюм, копие на Шупет. Всички се чудеха кой е това преди актьорът да разкрие самоличността си и да се преоблече в сако и панталон.

ЛИЛ НАС ЕКС
Рапърът Лил Нас Екс беше една от звездите с най-провокативни визии на бала. Цялото тяло на музиканта беше покрито със сребърна боя и инкрустирани перли и кристали. За визията му се беше погрижила гримьорката Пат Макграт.На лицето си той имаше маска и мустаци, което отново препращаше към образа на котката Шупет. Визията му беше завършена с обувки на огромни платформи.

ДЖАНЕЛ МОНЕ
Джанел Моне направи театрален моден стриптийз пред всички, пристигайки на събитието в черно-бяло палто на Thom Browne, Тя съблече връхните си дрехи и разкри прозрачна конусовидна рокля с телена рамка върху бикини с шипове. В ръцете си Джанел носеше малка бяла чантичка във формата на котка.

ШОН ДИДИ КОМС И ЮНГ МАЯМИ

Сред най-коментираните двойки на вечерта бяха Шон Диди Комс и приятелката му Юнг Маями. Изпълнителят беше приел темата много лично, тъй като е бил сред близките приятели на Лагерфелд. Той беше проектирал сам костюма си и огромното черно наметало покрито с ръчно изработени камелии украсени с кристали и черни перли. С тоалета си музикантът се завръща отново в света на модата след като в последните 10 години беше прекратил моделиерската си дейност.

Приятелката му Юнг Маями беше в полупрозрачна рокля с декоративни шефове, ханш покрит с перлени гердани и огромна яка от тюл, която преливаше в дълъг шлейф.

КИМ КАРДАШИЯН
Сред звездите с най-дълги шлейфове бяха сестрите Кардашиян. Ким, която миналата година извади от архивите роклята на Мерлин Монро, този път беше в бял тоалет на Шиапарели, Кайли беше спряла своя избор на яркочервен дизайн със синя подплата на Жан Пол Готие, а Кендал в черно трико и високи платформи на Марк Джейкъбс. Джиджи Хадид, Флорънс Пю и Лили Колинс също бяха в чернобели рокли с дълги шлейфове. На такъв модел беше заложила и звездата Глен Клоуз, но в ментовозелен цвят. Пелерината преливаща в дълъг шлейф, имаше надиплена драперия, която придаваше още по-голяма пищност на костюма. Глен имаше трима асистенти, които стилизираха тоалета й, за да успеят фотографите да направят перфектния кадър.

ДЖЕРЪМИ ПОУП
Безспорно обаче актьорът Джеръми Поуп прикова вниманието на всички. Специално за него дизайнерът Оливие Рустейн беше създал бяла пелерина с дължина 10 метра, която го следваше по стълбите към музея. На нея беше изобразен портрет на Карл Лагерфелд. Произведението на изкуството е създадено от 5000 метра копринен шифон и по него са работили 70 шивачки в продължение на няколко месеца.

Всички новини от NOVA NEWS следете на страницата на телевизията във Facebook, както и в канала ѝ във Vbox7.