Вижте какво още може да разгледате в региона

Националният парк „Игуасу” в Югозападна Бразилия е обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Паркът е с площ от 185 кв. км и е защитена зона за животни и растения.

Всеки посетител на това вълшебно място, който обича приключенията, трябва да направи макуку сафари - разходка с лодка до водопадите Игуасу.  

Кои са най-красивите парковете с лалета в Нидерландия (ВИДЕО)

Кътче, което си струва да видите в този регион, е град Фоз до Игуасу. Той има около 260 хиляди жители. Икономиката му се издържа от туристи, привлечени от културата и природата. Една от забележителностите в града е джамията „Ал Хатаб”, построена в началото на 80-те години. В началото на 50-те години там се сформира голяма арабска общност. А пред джамията се продават вкусни арабски специалитети и ароматно кафе.

Друга забележителност в местността е Международният мост на приятелството, построен през 60-те години. Той минава над река Парана и свързва Фоз до Игуасу с Парагвай. От моста се стига до обелиск, отбелязващ точката, в която се срещат Бразилия, Парагвай и Аржентина.

Особено привлекателен за туристите е и Паркът на птиците. Той е единственият в света специализиран за птици от дъждовните гори.

Още по темата гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и сряда от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.